Spectaculaire wedstrijd op Pampus is promotie voor de installatiebranche

Bart-Jan Maas is eindelijk ‘De beste fitter van Nederland’

Bart-Jan geconcentreerd aan het werk.
Pampus, 1 juni 2013 – Op zaterdag 1 juni j.l. vond op het forteiland Pampus ‘De beste fitter van Nederland’ 2013 plaats. Dit spectaculaire event was een promotie voor de hele branche met als grote winnaar: Bart-Jan Maas van Van Bree installatietechniek uit Deurne. Vanaf 2010 stond hij al elk jaar op het erepodium, maar nu was het eindelijk zijn dag en werd hij voor het eerst de allerbeste. Naast de prestigieuze titel wint hij een avonturenreis voor 2 naar Lapland. Ook de nummer 2 was geen onbekende: Stenly de Rooij van Gebr. De Rooij in Eemnes won in 2010 de eerste editie. Olaf Prozee van Installatiebedrijf Kwekel in Den Bosch stond nog nooit op het podium en werd derde.

“Dit voelt heel erg als ‘hé, hé, eindelijk”, was de eerste reactie van Bart-Jan Maas van Van Bree Installatietechniek in Deurne nadat bekend werd dat hij ‘De beste fitter van Nederland 2013’ is. Na twee tweede plaatsen in 2010 en 2012 en een derde plaats in 2011, zit de felbegeerde titel nu in zijn gereedschapskoffer. En het mooie is: iedereen gunde het de sympathieke installateur.

Perfecte dag
De bekendmaking van de winnaar was het slotstuk van een perfecte dag op Forteiland Pampus waar de zinderende strijd zich afspeelde. Het weer werkte mee en het decor was adembenemend. In de gracht tussen de stevige muren van het fort vochten de fitters hun verbeten, maar altijd sportieve strijd uit. Na de eerste ronde - met 2 (leiding)buigopdrachten, een snelheidstest en een theorietest - bleven dertig installateurs over voor de tweede ronde: een installatieopdracht. Na die tweede ronde resteerden tien finalisten voor de laatste installatieopdracht.

Eindelijk de beste
Eigenlijk wisten de tien finalisten nog voor het juryberaad al dat Bart-Jan Maas de winnaar zou zijn. Het was niet eens het feit dat Bart-Jan als eerste klaar was met de installatieopdracht. Hij stak al na 35 minuten zijn hand omhoog ten teken dat hij gereed was en was daarmee verreweg de snelste. Dat was het eerste teken dat het wel goed zat. De andere finalisten hoopten nog dat hij door de snelheid een steekje had laten vallen, maar niet dus: op Bart-Jan stond deze dag geen maat. Maar iedereen gunde het de bescheiden installateur uit Deurne enorm en hij was er op gebrand deze keer als winnaar naar huis te gaan. Hij had een grote groep supporters meegenomen en zijn kinderen waren zichtbaar trots op hun vader: ze sjouwden rond met een spandoek met de tekst ‘Papa is de beste. Er was niemand die dat kon weerleggen.

Slotstuk
Maar de allergrootste winnaar was de installatiesector, want die heeft zich deze dag van haar allerbeste kant laten zien. De finale was slechts het slotstuk van deze prachtige dag. Initiatiefnemer van de competitie Geberit en de partners Grundfos, Hitachi Power Tools en Honeywell hadden een perfect decor gecreëerd en gaven met demonstraties en leuke wedstrijden meerwaarde aan de dag. Er waren legio activiteiten voor de supporters, zoals: RIB-varen, friet schieten en rondleidingen door het fort. En zoals alle voorgaande keren waren ook de verdere omlijsting en de catering weer perfect geregeld. De organisatie kijkt met trots terug op een prachtig evenement.

Ga voor een verslag met foto’s en film van de finale en voorrondes naar:
www.debestefittervannederland.nl/fotos/finale2013.asp